sobota, 2 maja 2015
ciasto z rabarbarem
Dzisiaj dla odmiany upiekłam ciasto :)
najlepszy, najprostszy przepis, który wykonuję od lat:
spód ciasta:
2,5 szklanki mąki
0,5 szklanki cukru
0,5 kostki margaryny Kasia
2 żółtka
1 jajko
2 łyżki śmietany, ja ostatnio dodaję jogurt grecki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
wszystko ugniatam, wałkuję, wykładam na dużej blaszce
następnie kładę rabarbar i posypuję sporą ilością cukru trzcinowego
na górę dobra jest kruszonka:
50 dag margaryny
10 łyżek mąki
2 łyżki cukru
cukier waniliowy
wszystko piec 180 stopni przez 40 minut
Smacznego !!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz